ÇAĞLAYANCERİT CEVİZİ DÜNYADA 1 NUMARA
-----------

2.12.2010

Ç.Cerit Cevizinin Tanıtımında Ceviz Festivali ve İnternet Sitelerinin Önemi


Çağlayancerit Cevizinin Tanıtımında Ceviz Festivali ve İnternet Sitelerinin Önemi

    Çağlayancerit cevizimizi tanıtmak ve dolayısı ile ilçemizi tanıtmak adına düzenlenen Ceviz Festivali Yurt çapında önemli yankı uyandırmıştır. Festivalle birlikte internet sitelerimiz de bu konuda önemli rol oynamaktadır. Yurdun çeşitli yerlerinden mail ve telefonlar gelmekte ve bizden cevizle ilgili bilgi yanında ceviz fidanı istenmektedir. Kimileri de Çağlayancerit Cevizini nereden ve nasıl temin edeceklerini sormaktadırlar. İlgi büyüktür.Ayrıca festivalde dağıtılan broşürler önemli bir işlev görmektedir. Bu durum bir Çağlayanceritli olarak bizleri mutlu etmektedir.

     Her zaman söylediğimiz gibi, ilçemiz ve cevizimizin tanıtımında düzenlenen festival ve etkinlikler önemlidir. Hem halkımız eğlenirken, hem de ilçemizin tanıtımı yapılmaktadır. Tanıtım konusunda herkese görevler düşmektedir. İlçe dışına çıkacak vatandaşlarımız yanlarına alacakları birkaç kilo cevizi gittikleri yerdeki insanlara tattırmaları ve fiilen tanıtmaları önemli bir görevdir. Yine yetkililerin başka illere çalışmaya veya gezmeye giden vatandaşlara broşür ve tanıtım dokümanları vererek gittikleri yerlerde dağıtımını sağlatabilirler. Tanıtım konusunda başka illerde ikamet eden vatandaşlara broşürler gönderilerek dağıtılması sağlanabilir. Ayrıca, zaman zaman tanınan kişiler ilçeye davet edilerek veya ilçemize bir şekilde gelen tanınmış kişilere basın önünde ceviz ve cevizden mamul ürünler(sucuk, samsa, ceviz ezmesi) tattırılarak tanıtım yapılabilir.Bu şekilde  bir “yatsıcalık” etkinliği düzenlenebilir.Yetkililerce ceviz dikme kampanyası başlatılabilir. Her fırsatı değerlendirmek gerek.
  
      İlçemiz ve cevizimiz tanıtımında önemli bir rol de internet sitelerinindir.Dünyanın her yerinden izlenebilen internet siteleri çağımızın en önemli iletişim araçlarından biridir. İlçemizi ve cevizimizi tanıtan sitelerimiz mevcuttur. Bu konuda en önemli ve ilk olan Sayın ozanımız Aşık Ali Ataş’ın www.atasali.de internet sitesidir. Bu site ve Ozanımız ilçemiz için önemli bir görevi üslenmektedir. Kendisini takdir ediyor ve emeğine saygı duyuyoruz. Bunun yanında daha başka sitelerde mevcuttur. Hepsini kutluyoruz. Her ne kadar yöneticilerimiz bu siteleri fark edip bir tebrik, teşekkür, bir takdir ve teşvikte bulunmasalar da herkes bir şekilde memleketine hizmeti kutsal sayarak çalışmaktadır. Yöneticilerimizin desteği bu tür girişimleri artıracaktır.
      
   Ceviz fidan ve ticaretini yapan vatandaşlarımıza da önemeli görevler düşmektedir. Bir internet sitesi kurup, internet sitelerinden ceviz ve fidan satışı yaparak hem para kazanırlar hem de cevizimizi tanıtırlar. İşte size ekmek kapısı.İlgilenenlere duyurulur.

     İlçemiz ve ilimiz ekonomisinde önemli bir yere sahip olan cevizimizi tanıtmak turizm ve ekonomik bakımdan bizlere önemli yararlar sağlayacaktır. Bu konuda herkes elinden geleni yapsın lütfen.


Mehmet Bahçe
 Mali Müşavir


2.Ceviz Festivali İle ilgili bilgi ve görüntü için (daha fazlası)

Hiç yorum yok: